Vi har laget morsomme aktiviteter for å skape litt blest rundt fremmedspråk og feire Den europeiske språkdagen, den 26. september. Aktivitetene er laget i samarbeid med FST-Norge (språkforeningene i fransk, spansk og tysk).

Tanken er at dere lærere skal henge opp QR-koder rundt omkring på skolen den dagen, slik at de er tilgjengelige for alle, uansett trinn eller valgt fremmedspråk.

Elevene blir oppfordret til å finne QR-kodene og gjennomføre oppdragene. De kan gjøre oppgavene som står der, individuelt, i par eller i grupper. Bidragene blir synlige for alle, så det er viktig å minne elevene på nettvett og personvern.

Man trenger IKKE en Padlet konto for å være med. 

En Padlet konto er kun nødvendig hvis man ønsker administrator tilgang for å kunne fjerne eventuelle upassende innlegg som legges ut. Ta i så fall kontakt med fransklaererforeningen.anef@gmail.com.

Det finnes i år 10 forskjellige QR-koder, men dere velger selv om dere vil gjøre alle eller velge bort noen. Avgrens skoleområdet, slik at elevene vet hvor de skal lete.

Årets oppgaver finner du ved å klikke HER.

Hvis bruk av QR-koder er en utfordring, for eksempel på mobilfri skoler, er det fullt mulig å gjennomføre opplegget i klasserommet. Lærerne gir lenkene til de forskjellige postene, og oppfordrer elevene til å besvare flest mulig oppgaver i løpet av timen.

Promotering av fremmedspråk er viktig for oss. Vi håper du blir med, og vi håper på fine bidrag på Padletene. Vi gleder oss til å se resultatene!